Förenkla livet med kodlås

Med ett kodlås slipper du hålla reda på dina hemnycklar. Du kan dessutom styra ditt lås med hjälp av en app i mobilen – så smart som det bara kan bli!

Är du en sådan person som alltid letar efter dina hemnycklar? Behöver du hälla ut allting du har i väskan för att komma åt dem? Eller ve och fasa, tappar bort dem helt och hållet!? Att anlita en låssmed är dyrt och du kan säkert lägga pengarna på bättre saker.

En sak som du skulle kunna lägga pengarna på är ett smartare låssystem. Närmare bestämt ett kodlås. Det är en engångssumma och definitivt värt pengarna. Du slipper hålla reda på nyckeln och kan i de flesta fall till och med styra låset med en app i mobilen.

Men tänk om jag glömmer koden? Ja, det är en berättigad fråga, men en kod som du använder minst en gång om dagen är svår att glömma. Skulle det krisa kan du låsa upp med ett knapptryck i mobilen istället (så länge låset är appstyrt).

App till kodlås

Med ett kodlås behöver du alltså inte leta efter dina hemnycklar. Du trycker bara in din kod och – voilà – dörren är upplåst! Men du kan också låsa upp dörren med mobilen. De flesta dörrkodlås går nämligen att styra med en app. Perfekt om du nu skulle råkat glömma koden.

Med mobilappen kan du även styra ditt dörrlås även fast du är långt hemifrån. Det är väldigt smidigt om du till exempel är bortrest och behöver släppa in kattvakten. Bara lås upp med ett knapptryck (eller apptryck …) när vakten kommer, och tryck igen när den går.

De flesta appstyrda kodlås brukar även tillåta flera och tillfälliga koder. Då kan din kattvakt få en egen kod, men du ser i appen precis när hen varit där. Smartare än så här blir det inte!