Om oss

Vi som skriver på den här sidan är mäklare. Vi arbetar i olika städer och vi har lång erfarenhet bakom oss i denna spännande bransch. Den erfarenheten ger oss perspektiv. Vi har sett hur synen på bostäder förändrats i Sverige. Vi har varit med på hela den resa som inneburit att priserna stigit i raketfart och vi har sett hur många lyckats sälja bostäder med en i det närmaste absurd vinst.

Dessvärre har vi även sett hur olika kriser har påverkat och hur folk – i synnerhet under 90-talets början – tvingats lämna hus och hem. Vissa av dessa lever fortfarande med skulder, trots att 30 år passerat. Det säger en del om hur känslig bostadsmarknaden är och hur pass stora risker man kan ta om man väljer att ge sig in i denna.

Samtidigt: man ska ha någonstans att bo också, och ser man saken ur ett vidare perspektiv så är fastigheter och hus en av de säkraste investeringarna man kan göra. Det som gäller är att man har koll på sin egen ekonomi. Klarar du att betala av ditt lån även om räntan går upp? Och – vad får du för dina pengar?

Det senare är en viktig fråga. Vilken bostad betalar du egentligen för? Vi upplever att många köpare har för lättsam attityd till bostadsköpet och att pengarna man betalar inte har något egentligen värde. Här ska vi därför gå igenom vad du har för ansvar och skyldigheter när du köper en bostad – och vad du i övrigt ska tänka på.

Som säljare så vill man tjäna så mycket pengar som möjligt i samband med att bostaden når marknaden. Men, hur gör man det? Vi ska gå igenom alla tricks som kan leda till ett högt slutpris och även titta närmare på vilken roll mäklare spelar – och varför du ska välja en sådan med omsorg.

Kort sagt: vi kommer att skriva om bostadsaffärer ur alla tänkbara perspektiv. Alltid med vår egen erfarenhet och kunskap i ryggen. Välkommen.