Lätt att bli lurad när man anlitar anlitar någon för flyttstädning i Stockholm

Det finns gott om företag i Stockholm som erbjuder flyttstädning, men det är inte alla som är seriösa. Faktum är att det är ganska lätt att bli lurad. 

Sedan rut-avdraget infördes är det många fler som vill ha hjälp med flyttstädningen. Det har gjort att antalet städfirmor som erbjuder flyttstädning har ökat, likaså konkurrensen mellan företagen. Idag går det att få flyttstädning till nästan ingen kostnad alls. Men firmor som erbjuder städning till väldigt lågt pris är sällan seriösa.

Goda arbetsvillkor, utbildad personal, fordon, försäkringar, bra städredskap och rengöringsmedel kostar. Det innebär att en flyttstädning inte kan kosta hur lite som helst. Anlitar man ett städföretag utan försäkring får man inte ersättning för skador som uppstår vid städningen. Det kan exempelvis vara om städföretaget använder sig av starka rengöringsmedel som ger fläckar på golv och bänkskiva.

En flyttstädning ska aldrig betalas kontant

Att välja det städföretag som kommer upp först när man söker på flyttstädning på nätet är en dålig idé. I stället ska man fråga vänner och kollegor på jobbet om de kan rekommendera en pålitlig städfirma. Måste man ändå söka på nätet är det viktigt att man kontrollerar städföretaget. En seriös firma för flyttstädning i Stockholm är certifierad och har utbildad personal som är fast anställd.

Det allra bästa är att även ringa skatteverket och uppge städfirmans organisationsnummer. Då får man veta om företaget verkligen är registrerat och om alla skatter är betalda. Tänk på att aldrig betala en städfirma kontant. Betalning sker mot faktura och först efter det att flyttstädningen har blivit godkänd. För mer information om flyttstädning se stockholmflyttstädning.nu.